Home

Salade

Harnassen van museale kwaliteit

Door Gotscha Lagidse gemaakte harnassen, blanke wapens e.d. hebben hun weg gevonden naar vooraanstaande musea en collectioneurs in binnen- en buitenland. Experts beschouwen deze stukken als een klasse apart. Niet verwonderlijk, want Gotscha’s werk is gebaseerd op historische studie, een grondige materiaalkennis, ongeëvenaard vakmanschap en onvoorwaardelijke toewijding.

Historisch juiste metaalrestauraties

Dezelfde museale kwaliteit die zo kenmerkend is voor Gotscha’s harnassen en wapens is terug te vinden in zijn restauratiewerk. Met ongekende precisie herstelt hij historische metalen objecten in hun oude luister. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om bijvoorbeeld onderdelen van harnassen, zwaarden, sabels, antieke lantarens of een relatief modern object als een zeldzaam Duits ‘Sturmgewehr’ uit de Tweede Wereldoorlog.

Metalen objecten in opdracht

Gotscha is niet alleen een vakman van het oude stempel, maar ook een begenadigd kunstenaar. Hij ontwerpt en vervaardigt met veel artistiek gevoel uiteenlopende metalen objecten uit staal, koper, messing, brons en/of zilver. Bijvoorbeeld prachtige lantarens, maar evengoed miniaturen en andere kunstvoorwerpen die uitsluitend tot doel hebben het oog te strelen.

Over Gotscha 

Gotscha Lagidse wordt in 1965 geboren in Georgië. Al op jonge leeftijd heeft hij een grote belangstelling voor historische wapenrustingen. Hij bestudeert deze diepgaand en begint met het maken van reconstructies. In 1989 voltooit hij zijn eerste meesterwerk: de reconstructie van een complete Abjari, de historische wapenrusting van Georgische krijgers. Eenmaal gevestigd in Nederland, geeft Gotscha in 1998 zijn visitekaartje af met de reconstructie van het ruiterharnas van prins Maurits van Oranje-Nassau voor het Legermuseum in Delft. Tal van unieke creaties volgen. Stuk voor stuk getuigen zij van een sterk ontwikkeld artistiek gevoel en een drang naar perfectie. Op grond van zijn verdienste voor het behoud van Nederlands cultureel erfgoed verwerft hij in 2005 het Nederlanderschap.

Contact:

ing. Gotscha Lagidse

 info@gotscha.nl

Tel.: 06 41199365

 

 

Gotscha Lagidse

Gotscha

actueel

Nieuws

exclusieve verlichting, lantaarns

Lantaarns

harnassen,miniatuuren,zwaarden

Harnassen

restauratie

Restauratie

kunst in metaal,zilver,bijous

Beelden

sacraal, liturgisch metaal

SacraalE-mail