Home               

Picasso,2000

De materialen

Gotscha gebruikt voor zijn creaties middelen en materialen van natuurlijke afkomst. Zijn kennis van klassieke materialen en zijn kritische beoordeling van materiaalkeuze is een belangrijke schakel voor het bereik van kwaliteit van zijn producten. Hij combineert met veel smaak verschillende metalen met elkaar maar ook combineert hij metalen met andere materialen, zoals hout, steen en leder. 

PLAATIJZER: gewalst, van de Hoogovens, meestal in diktes van 0,5mm tot 5mm. In creaties worden  de platen met de kracht van smeed en drijfhamers verwerkt, hoog afgewerkt. Dit materiaal is prachtig verwerkt in het harnas van Prins Maurits in opdracht van het Nederlandse Legermuseum te Delft.

SMEEDIJZER: Eerste kennis in opgedaan 1988 tijdens assistentie in GeorgiŽ van kunstsmidmeester Themur Sulchanischvili, bij het smeden   van een authentieke poort. Smeedijzer wordt gebruikt bij het creŽren van vrije en toegepaste objecten.

STAAL: van hogere concentratie koolstof, gebruikt voor messen, klingen van zwaarden en dolken. Zonodig bestelt Gotscha halffabrikaat bij gespecialiseerde bedrijfjes. Warm vormgegeven met originele smeedtechniek. Klingen worden gehard en hoogwaardig afgewerkt. Gotscha heeft ervaring met staal vanaf 1986.

STAALDRAAD: Gotscha gebruikt staaldraad in verschillende diktes voor creatie van maliŽnkolders en pantsers, uitsluitend in exclusieve opdracht. Er is altijd grote interesse getoond voor Gotscha's pantsers, recent nog voor model maliŽnkolder met 'gesloten ringen' van Royal Armouries Leeds, Engeland.

ROESTVRIJSTAAL: in het jaar 1997 voert Gotscha twee avondmaalbekers uit in opdracht van Protestantse Kerkgemeenschap van Den Bosch. De bekers zijn uit ťťn stuk plaatstaal in de gewenste vorm gebracht. Aan de buitenkant versierd en van binnen verguld. Het materiaal combineert prachtig met het geblauwd ijzer, zilver, koper en messing.

KLEURING VAN STAAL: in de laatste fase van voltooiing van de creatie gebruikt Gotscha het vuur om oppervlaktes te kleuren. Dit heet vuurblauwen. Deze methode heeft hij per 'toeval' ontdekt. Resultaat is een aparte kleur die een onvergetelijke indruk maakt. Ook gebruikt Gotscha methodes van chemisch bruineren en zwarten.

GOUD: creaties uitsluitend in exclusieve opdracht, sieraden van goud vanaf 1989. In 1998 bij "het Nederlandse Legermuseum" en bij "Collectie Visser", Wassenaar, harnasbeelden met elektrolytisch vergulde onderdelen gepresenteerd. Kennis van vuurvergulding en bladgoud.

ZILVER: eerste gehalte, ervaring vanaf 1997. Meest belangrijke opdracht uitgevoerd in samenwerking met Jan van Nouhuis van Studio 925 te Schoonhoven voor Aartsbisdom van Matheus Synode, Athene in 1999. In 2000 presenteert Gotscha als relatiegeschenk een sculptuur bij edelsmid Goudji te Parijs.

BRONS: metaallegering van koper en tin. Gebruikt voor creaties van sculpturen en voor versieringen van ijzeren objecten.

KOPER: roodbruin metaal. Verwerkt in creaties met originele drijfmethodes.

MESSING: metaallegering van koper en zink, geelkoper. Gebruikt dit materiaal meestal als versiering, maar vervaardigt objecten ook geheel van messing. In opdracht van orthodoxe parochie Heilige Nektarios te Eindhoven is een liturgisch sacraal kunstwerk gepresenteerd.

ZINK: blauwachtig wit metaal. Gebruikt voor creaties van sculpturaal werk en ook als hulpmiddel bij het modelleren en bij maquettes.

TIN: voor verschillende creaties.

HOUT: meerdere hoogwaardige edele hout soorten, zoals bijvoorbeeld Frans notenhout, wordt verwerkt in creaties.

TEXTIEL: maakt gebruik van verschillende stoffen van hoge kwaliteit voor verwerking in creaties, maar ook als hulpmiddel bij presentatie.

LEDER: gebruikt verschillende hoogwaardige soorten in verschillende diktes en kleur en verwerkt dit in creaties, ook als voering voor ridderharnassen.

IVOOR: is prachtig verwerkt in vroeger werk. Werd meestal gebruikt voor het versieren van creaties op  het gebied van harnassen en zwaarden. Ook verwerkt in exclusieve sieraden.

HALFEDELSTEEN: ingezet in verschillende objecten op het gebied van wapenuitrustingen en zwaarden, maar ook actief gebruikt voor het creŽren van sculpturen en exclusieve sieraden.

EBONIET: in 1989 bij Disain Fonds en Atelier Tsereteli in Tbilisi (GeorgiŽ), met eboniet versierde harnassen en zwaarden gepresenteerd.

GLAS: uitgevoerd in meerdere werkstukken in combinatie met metaal. Verschillende kleuren glas combineren prachtig met staal, messing en zilver.

GIPS: wordt gebruikt voor de totstandkoming van creaties en als hulpmiddel voor het maken van modellen en maquettes.

MARMER: uitgevoerd als zelfstandige creatie. Actief gebruikt voor permanente plaatsing van het object.

NATUURSTEEN: gebruikt voor creaties en voor ook voor plaatsing van kunstwerk. Ook middel voor het creŽren van decoratieve achtergronden.

GRANIET: prachtig materiaal en vormt geheel met metaal. Gebruikt als middel voor plaatsing van kunstobjecten.

 

    

Gotscha Lagidse

Gotscha

actueel

Nieuws

exclusieve verlichting, lantaarns

Lantaarns

harnassen,miniatuuren,zwaarden

Harnassen

restauratie

Restauratie

kunst in metaal,zilver,bijous

Beelden

sacraal, liturgisch metaal

SacraalE-mail