Gevellantaarn "Amsterdam"

Exclusieve Verlichting

Amsterdamse geveellantarn

Atelier Gotscha 2005, Model Amsterdam op de markt van Geertruidenberg

NIET MEER LEVERBAAR

"Het resultaat is subliem. Ik ga nu in Amsterdam mijn best doen deze lantaarn onder de aandacht te brengen want ik vind deze een van de mooiste. Ik weet ook zeker dat de kwaliteit goed is, gezien jouw achtergrond." 

Drs. M. Pruijs, Architecthistoricus, Bureau Monumentenzorg Amsterdam, december 2005

Beschrijving armatuur:

Reconstructie door Gotscha Lagidse van 19de eeuwse "Amsterdamse Geveellantarn" volgens de bouwtekeningen van Bureau Monumentenzorg in Amsterdam. Zeer exclusieve klassieke koperen armatuur met dichte gebolde bovenkap. Past aan bij de monumentale en stijlvolle historische bouwwerken langs de Amsterdamse grachten, kastelen en sloten. De lantaarn is geheel van koper gemaakt en gaat dus gegarandeerd langer dan 50 jaar mee. Enkele exemplaren van deze 18e eeuwse gevellantaarn reeds de gevels van prachtige herenhuizen in Amsterdam verlichten. Fronten van de armatuur zijn geprofileerd en voorzien een bronzen vlamknop en aan één zijde van een bedieningsdeur. Deze gevellantaarn is in koper te leveren van afmeting van ca 87 cm hoog met compleet speciale gesmede muurarm in zwart gelakt. Beglazing bestaat uit helder vensterglas. Uitgerust met porseleinen fitting E27.

Naam:        Amsterdamse Geveellantarn

Materiaal:   koper, smeedijzer(draagarm)

Maat :         hoogte lantaarnhuis 87 cm, breedte boven 27 cm, breedte onder 17,5 cm

Beschermingsklasse: IP44

Opties:        slagvast Lexaan beglazing, Monumentaal glas. In koper of gelakt zwart met goud

Fitting:        E27 met gloeilamp of spaarlamp max. 100w

Prijs:           op aanvrag

                   gelakt zwart met goud -  op aanvrag

Alevering:   franco thuis in Nederland

Levertijd:    in overleg

Referenties: Restauratiearchitectuur BBM, Woning Stichting Geertruidenberg (WSG), Monumentenhuis Brabant te Geertruidenberg, Steenhouwerij Maarsen.  
 

Contact:      E-mail

NIET MEER LEVERBAAR

 

Bij het informatieaanvraag graag vermelden volledige naam (en), adres en telefoonnummer.

Verwaardigd door Gotscha Lagidse in opdracht van Architectbureau en bouwbedrijf. Lantaarn is een bekroninggeschenk voor de restauratie van de monumentale bouwwerk op de Markt van Geertruidenberg. Historisch gebouw (Markt 32-34) is een 17de eeuwse monument en is voormalig Gemeentehuis en woonhuis van de Burgemeester. Nu op dit pand zijn gevestigd Woning Stichting Geertruidenberg (WSG) en Monumentenhuis Brabant. de lantaarn is op 17 december 2005 aan de gevel naast de entree aangebracht.

 

Pagina buitenverlichting

Jan van der Heyden

 

Kroonlantaarn

 

Amsterdamse lantarn

Amsterdam

 

Tbilisi

Tbilisi