Home

 Sacraal

Klik op afbeelding om werken te bekijken

Kruis van wijnstok

Wijnstok

Beker

Beker

Draagkruis

Godslamp

Godslamp

Bloemlamp

Bloemlamp

 

GOTSCHA LAGIDSE

Bisschoppelijke mediale. Opdracht van Aartsbisdom van Griekenland

Panagia

 

In het werk van Gotscha kan je sterk Christelijke symbolen herkennen. Zij hebben de bedoeling het diep spiritueel fundament van de mensheid te verbeelden.

Dr. Z. Kalanda, kunstcriticus

 

Gotscha een groot kunstenaar in de edelsmeedkunst is. Hij En van de zeer zeldzame kunstenaars is die bekwaam is sacraal vaatwerk in edelmetaal te vervaardigen. Wat het heel specifieke kunstpatrimonium aan kerkelijke attributen uit edelmetaal betreft, voor heel de Benelux onvervangbaar is daar hij er als vakman zijn weerga niet vindt voor wat de herstelling van dit patrimonium betreft.

Aartspriester Silouan

OEcumenisch Patriarchaat Aartsbisdom Belgi, Exarchaat Nederland-Luxemburg

***

Restauratie van 12 kerkelijke kroonluchters in opdracht van Gemeente Deventer

In opdracht van Gemeente Deventer en Rijksdienst van Monumentenzorg zijn 12 unieke kerkelijke kroonluchters voor Bergkerk te Deventer grondig gerestaureerd. Kroonluchters (8 met 6 armen en 4 met 16 armen) zijn verwaardigd in Amsterdam in 1641/42.

Geconstateerd zijn de volgende feiten: Bij alle kroonluchters zijn diverse oppervlaktebeschadigingen geconstateerd, zoals vervormingen, deuken en krassen. Missen sommige onderdelen. Door de luchtverontreiniging zijn de kronen dof met zwarte plekken. Na jaren gebruik armen zijn doorgezakt en scheef hangen.

Restauratie / behandeling: Alle onderdelen van kroonluchters zijn genummerd, uit elkaar gehaald en getransporteerd naar Atelier Gotscha in Roosendaal. Onderdelen zijn vrij gemaakt van oude lak. Vervormde en beschadigde onderdelen gecorrigeerd en hersteld alle beschadigingen zijn zo goed mogelijk weggewerkt. Onbrekende kaarshouder en vetvanger naar origineel model in messing gegoten en afgewerkt. Alle onderdelen vervolgens stuk voor stuk met alle zorg en aandacht hoogglans gepolijst en gelakt met speciaal krasvast dun laagje transparante vernies. Na deze behandeling zullen kroonluchters jarenlang hun briljant glans behouden, en ze zijn dan ook onderhoudsvriendelijk. (klik hier voor details restauratie)

Artikel De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/deventer/4451637/Kroonluchters-terug-in-Bergkerk.ece

TV uitzending: http://www.deventertelevisie.nl/index.php?p=802 4 februari 2009, klik op Restauratie kroonluchters Deventer.

***

Inhoudelijke restauratie van Kerkelijke beelden uit de 19de eeuw

***

Icoon van Heilige Giorgi (St. Joris), geschilderd door Gotscha in 1999

***

Restauratie van Icoon "St. Giorgi", koper verzilverd, halfedele stenen, hoogte 70cm.

***

Missionaire Beker

Restauratie van missionaire avondmaalsbeker, opdracht van Mevrouw Ellena Beets-Arnhold, 's-Hertogenbosch, 1997

Gotscha Lagidse

Gotscha

actueel

Nieuws

exclusieve verlichting, lantaarns

Lantaarns

harnassen,miniatuuren,zwaarden

Harnassen

restauratie

Restauratie

kunst in metaal,zilver,bijous

Beelden

sacraal, liturgisch metaal

SacraalE-mail

lantaarn, l